добре дошли в моя уеб сайт
Салати
Шопска салата

Продукти (За 1 порция):
200 гр. домати
180 гр. краставици
140 гр. чушки
50 гр. кромид лук
4 бр. люти чушлета
30 мл. олио
1 с.л. оцет
100 гр. краве сирене
1/8 вр. пресен магданоз
2/3 ч.л. сол

Приготвяне:
Зеленчуците се измиват и се нарязват, пиперките се изпичат и се обелват. Слагат се в голяма купа. Салатата се овкусява със сол, оцет и олио и се разбърква. Поданасясе в индивидуални чинии, поръсена с настъргано сирене, нарязан магданоз и по една лютива пиперка.
Салати
Салата "Снежанка"

Продукти (За 1 порция):
2200 мл. краве кисело мляко
650 гр. кисели краставички
4 ск. чесън
2 с.л. сол
80 мл. олио
80 гр. орехови ядки
1/2 връзка пресен копър

Приготвяне:
Краставичките се нарязват на дребни кубчета. Прибавят се предварително изцеденото в марля кисело мляко (или 770 гр цедено мляко), ситно нарязания копър, олиото, счукания със солта чесън, смлените орехови ядки и се размесват добре. Украсява се с клончета магданоз.

Салати
Гръцка салата

Продукти ( За 1 порция):
100 гр. домати
60 гр. краставици
10 гр. кромид лук
60 гр. краве сирене
10 гр. зелени чушки
10 гр. маслини
7 мл. зехтин
4 мл. лимонов сок
1/4 ч.л. риган

Приготвяне:
 Зеленчуците се измиват и подсушават. Краставицата се разрязва по дължина и се отстранява семчестата и част, след което се нарязва. Пиперката се нарязва на квадратни парченца, около 2 на 2 см. Всички останали зеленчуци се нарязват на кубчета, лука на ивички и се смесват с маслините. Накрая се добавя сиренето, нарязано на кубчета. Салатата се овкусява с лимонов сок, зехтин и се поръсва с риган. В салатата може да се пропусне солта, тъй като сиренето е достатъчно солено.
Салати
Зелена салата с репички и яйце

Продукти (за 1 порция):
100 гр. зелена салата (маруля)
50 гр. репички
1 яйце
10 мл. зехтин
6 мл. оцет
1 с.л. сол
3 стръкчета магданоз

Приготвяне:
Салатата и репичките се почистват и измиват добре и след това се нарязват. Приготвените зеленчуци се смесват, посоляват се и се поливат със зехтина и оцета. Яйцата се сваряват и се режат на кръгчета или резенчета. Поставят се върху салатата.
Салати
Зелева салата

Продукти (за 1 порция):
100 гр. зеле
50 гр. моркови
10 мл. зехтин
6 мл. оцет
1 с.л. сол
стръкче магданоз

Приготвяне:
Зелето се почиства от външните листа, нарязва се на тънки ивици и се посолява. Морковите се измиват, настъргват и се добавят към зелето. След това се нарязват на кубчета предварително измитите домати и се смесват със зелето и дребно нарязания магданоз. Салатата се разбърква добре и се полива със зехтин и оцет.

Салати
Картофена салата

Продукти (за 1 порция):
100 гр. картофи
1 глава лук
10 мл. зехтин
5 мл. оцет
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
стръкче магданоз

Приготвяне:
Картофите се измиват, сваряват се и докато са топли се обелват. След като изстинат се нарязват на кубчета или филийки. Лукът се измива, нарязва се на ивички и се смесва с картофите. Към салатата се добавят сол, зехтин и оцет и се поръсва дребно нарязания магданоз и черния пипер.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.